טנזיה מרוקאית במיוחד לראש השנה

נועם זיגדון
טנזיה מרוקאית – נועם זיגדון 
טנזיה הוא מאכל מהמטבח המרוקאי.
מורכבת מפירות יבשים, אגוזים והכל מעל אורז, עם המון בצל מטוגן.
המרכיבים-
2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
150 גרם שזיפים
150 גרם משמשים
150 צימוקים
150 גרם אגוזי מלך
150 גרם שקדים מולבנים
½ כוס שומשום
אפשר להוסיף קשיו חמוציות בוטנים …
מעט פלפל שחור גרוס
3 כפות סילאן
2 כפות סוכר
מקל קינמון
3 כוכבי אניס
¼ כפית כורכום
4 כפות שמן
2 כוסות מים
¼ כפית מלח

טנזיה מרוקאית במיוחד לראש השנה

ההכנה –
לטגן את הבצל עם שמן עד לקבלת גוון שחום
להוסיף את הפיצוחים ולטגן כ-3 דקות
להוסיף את הסילאן והסוכר לערבב היטב
להוסיף את המים
להכניס את המקל קינמון והאניס
לתבל בכורכום מלח פלפל שחור גרוס
להביא לרתיחה
לבשל על אש בנונית להבה נמוכה
עד לצימצום נוזלים
מומלץ כתוספת לאורז לבן או לקוסקוס הטנזיה מתאימה גם למילוי עוף.
באהבה נועם זיגדון ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *