שטרודל תפוחים בבצק עלים

 

מתכון לשטרודל מהמם וחגיגי הכי קל להכין

Sveta Davidov Aminov

המרכיבים-
בצק עלים
7-8 תפוחים צהובים מקולפים וחתוכים לקוביות
2 כפיות קינמון
רבע כוס מייפל
1.5-2 כוסות מים
חצי כוס סוכר
בערך חצי כוס פירורי לחם
מעט שמן (או חמאה למי שרוצה את זה חלבי)
אבקת סוכר
מי שרוצה יכולה להוסיף צימוקים ואגוזים וכו׳..

שטרודל תפוחים בבצק עלים

ההכנה-
מבשלים בסיר את התפוחים, הקינמון, הסוכר, המייפל והמים על אש בינונית עד שמצטמצמים הנוזלים והתפוחים הופכים רכים בערך 20-25 דקות.
מסננים את התפוחים מהנוזלים ומצננים מעט.
פותחים את הבצק עלים על מצע של מעט קמח, מרדדים מעט שיישאר עובי ולא יהיה דק מדיי,
משמנים את הבצק במעט חמאה או שמן, מפזרים במרכז הבצק מלמעלה למטה מעט פירורי לחם,
שהשטרודל לא ייצא רטוב ויספוג את הנוזלים שנותרו.
חותכים בצידי הבצק פסים שבעזרתם נסגור את השטרודל,
וסוגרים כל פעם פס מצד אחר כך שיוצא כמו צמה.
סוגרים את הבצק שנשאר בסוף למתחת לשטרודל.
מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות,
אופים 10 דקות ולאחר מכן מנמיכים לחום 190 מעלות ואופים עוד 20-25 עד שמתקבל צבע שחום ויפה.
מצננים מעט ובוזקים מעל אבקת סוכר.
בתיאבון 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *