חלה מתוקה וחגיגית עם דבש – במיוחד לשולחן החג

 

ליטל כהן
חלה מטריפה של ליטל כהן
מתכון מושלם באמת! אני בטוחה שתצליחו
המרכבים- לחלה ענקית
2 ק"ג קמח מנופה
100 גר' שמרים 2 שקיות שמרית או 4 כפות יבשים
1/2 כוס סוכר
8 כפות דבש
1 כוס שמן( חד פעמי חם)
4 ביצים
2 כפות מלח
מים זה משתנה..אך לי נכנס 4 כוסות מים( חד פעמי חם)
ההכנה –
בקערה שמים קמח+שמרים+ סוכר+דבש מערבבים מוסיפים ביצים,שמן,מים למתחילים ללוש,
הלישה מאוד חשובה לפחות 15 דק' לישה עד שהבצק חלק,
עכשיו הבצק דביק ולא נחמד כל כך וזה בסדר!
כך זה צריך להיות כי זה מבטיח חלה רכה במיוחד ואחרי ההתפחה זה יסתדר והוא יהיה נוח לעיצוב.
לשמן את הבצק ולהתפיח,ברגע שהכפיל את הנפח להוריד למשטח משומן!
לא מקומח! לא להוסיף קמח בכלל,זה פוגם בתוצאה הסופית.
לחלק לשניים וכל חצי לארבעה,או לחלק להורים שווים, אני שקלתי 120 גר' לכל כדור.
לעצב לאיזה חלה שתירצו:)
לגבי העיצוב של החלה שהעליתי אני בעצם לקחתי רינג מרובע ועשיתי כמה חלות
והתחלתי לעצב את החלה ועשיתי גם שושנים מהבצק..
ברגע שעיצבתן את החלה לא להתפיח הרבה גג 15-20 דק' ולתנור 200 מעלות עד השחמה.
בסיום האפייה מרחתי דבש שפתחתי עם מעט מים רותחים ולא שמתי ביצה מלמעלה לפני האפייה.
בהצלחה !חג שמח ובריאות איתנה לכולנו אמן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *