לאטקס אפויות בלי כל השמן – לביבות תפוחי אדמה

צילום – נאוה מלכה
לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור
המרכיבים-
6-7 תפוחי אדמה קלופים
כפית מלח
3 כפות שמן זית
כפית אבקת שום
2 ביצים
מעט פירורי לחם או קמח תפוחי אדמה
ההכנה –
לגרר את התפוחי אדמה בפומפייה גסה
לסחוט את כל הנוזלים
דרך המסננת.
להוסיף מלח שום ושמן זית.
לחמם תנור ב-200 מעלות
בתוך התבנית להניח ניר אפיה
לשמן מעט את הניר אפיה בשמן זית עם היד.
או מברשת.
לקחת כדור מהתערבת להדק בין הכפות הידים, וליצור לביבה
להניח בתבנית על גבי ניר אפיה  ולאפות עד להזהבה.
אם יש צורך אפשר להפוך עם מרית בזהירות.
טעים במיוחד.
אפשר לשדרג על ידי הוספת גירוד בצל, פלפל שחור,
וגם לטגן במחבת.
להבריש עם מעט שמן מעל כל לביבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *