בצק שמרים אליפות – עוגה מושלמת לשבת

 

אריאלה גולדמן

☆☆ בצק שמרים אליפות ☆☆
סינרול קינמון ❤ / אריאלה גולדמן
▪︎ כוס מידה אוניברסלית
▪︎ כמות : 3 עוגות שבלולים בתבניות 24
▪︎ מהבצק הנפלא הזה ניתן להכין את כל סוגי המאפים שאוהבים גם למלא את השבלולים עם גבינה מתוקה וצימוקים ( מתכון למלית בתחתית הדף)
המרכיבים
1 קג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
2 חלמונים L
1 חמאה 200 גר מומסת
1 כוס מים
1 כוס חלב ( או כוס מים נוספת)

ההכנה –

להכניס לקערה מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים, ללוש 10 דקות.
– מתקבל בצק רך ,גמיש ומאוד נעים למגע. להרים אותו מתחתית הקערה ,ליצור כדור חלק,לשמן מעט את פני הבצק ,לכסות ולהתפיח עד הכפלת נפח.
– לחלק הבצק ל 3 כדורים
– כל כדור לרדד למלבן על משטח טיפונת מקומח
– להכין מלית-
חמאה מומסת להברשת הבצק
כוס סוכר חום מעורבב עם 2 כפות קינמון
– להבריש כל מלבן בחמאה,לפזר בנדיבות מן המלית,לגלגל לרולדה,לפרוס לפרוסות שוות ולהניח בתבנית עם נייר אפייה ולדחוף את קצה הבצק מתחת לשבלול כדי שלא יפתח באפייה.
** אם מכינים כעוגה אז לסדר בתבנית עם רווח קטנטן בין האחד לשני
– להניח להתפחה עד הכפלת נפח
– להבריש בביצה טרופה עם כף מים
– לעטר בפתיתי שוקולד אם אוהבים
– לאפות בתנור שחומם מראש,תוכנית אפייה רגילה 180 מעלות כ 25 דקות או עד הזהבה מושלמת .
מלית גבינה וצימוקים❤
500גרם גבינה כחושה “טוב טעם”
חצי כוס סוכר
2שקיות סוכר וניל
1כפית תמצית וניל
2 חלמונים L
חצי כפית גרידת לימון
2 כפות קורנפלור
20 גר חמאה רכה
כוס צימוקים בהירים

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *