בגט של מאפיות

אריאלה גולדמן

בגט ממש אמיתי

הבצק פשוט אליפות ♡♡♡

בגט צרפתי כמו במאפייה ❤ / אריאלה גולדמן

▪︎ כוס מידה אוניברסלית
▪︎ כמות : 8 כיכרות
▪︎ תנור מחומם מראש ל-240 מעלות, זמן אפייה 25-20 דק'

המרכיבים

1 קג קמח לחם / או קמח לבן רגיל / או קמח רב תכליתי
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
2 כוסות מים פושרים ( נניח בצד עוד כוס אחת ואם יהיה צורך אחרי שנוסיף את השמן אז נוסיף בהדרגה )
חצי כוס שמן
כף מלח

ההכנה –

– מערבבים את המרכיבים בקערת המיקסר חוץ מהמלח
– לשים במהירות נמוכה מאוד. כאשר המרכיבים מעורבבים היטב ומתחיל להתהוות בצק ,להוסיף את המלח
– ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ 15 דקות עד שהבצק רך, גמיש,אלסטי ( זמן הלישה חשוב) .יוצרים כדור ומלטפים את פניו במעט שמן.
– שמים את הבצק בכלי ומכסים במגבת. משאירים כ 45 דקות בטמפרטורת החדר, כדי שיתפח ויכפיל את נפחו.
– מחלקים את הבצק ל 8 חלקים. יוצרים כדורים.
– מרדדים כל כדור ואז מגלגלים לרולדה. צובטים את הקצוות לקבלת צורת בגט מתפיחים כחצי שעה.
– בעזרת סכין חדה ודקה או סכין יפנית יוצרים חריצים אלכסוניים לאורכו של כל בגט.
– מחממים תנור ל-240 מעלות חום גבוה תוכנית אפייה רגילה ומכניסים לתחתית התנור כלי ובו מים, כדי שייווצרו אדים. אופים 25-20 דקות עד שהבגטים זהובים והמעטפת קריספית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *