מאפה מחבת משגע – ענת חן
המרכיבים –
בצק
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים,
כף מלח ,
2 כפות סוכר,
כוס שמן,
3 כוסות מים פושרים.
למילוי-קילו גבינת חמד/צפתית מפוררת
2 ביצים
5 בצל ירוקים קצוצים
חבילה תרד קצוץ.
ההכנה –
לערבב כל מרכיבי הבצק לקערה במיקסר ללוש כמה דקות עד לקבלת בצק נעים ורך.
לשמן את הקערה היטב,
ולהתפיח בצק כשעה.
לחלק ל 10 כדורים.
לערבב את כל חומרי המילוי, לרדד כל כדור
ולמלא במילוי.
לסגור את הבצק היטב מהצדדים,
לרדד את הכדור בצק דק כמעט עד לשקיפות,
ולטגן במחבת עם מעט שמן 3 דקות מכל צד.
למרוח מעל חמאה מומסת.