טולומבה – או טולומבס – מתכון של זהבה אוחנה
ביס של גן עדן מתפוצץ לכם בפה !
סופגניות מהמטבח הטורקי – מתאים גם לפורים
המרכיבים-
3 כוסות מים
20 גרם חמאה או מרגרינה
2 וחצי כוסות קמח מנופה
1 כף סולת
1 כף קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
לחוד
3 וחצי ביצים
לסירופ דבש-
2 כוסות סוכר
כוס מים
פרוסת לימון
מעט מי זהר
או מי ורדים
אפשר וניל
ההכנה –
להכין קודם את הסירופ שיתקרר .
לבשל כל המרכיבים על הגז עד שמסמיך היטב כמו דבש.
מכינים אחר כך את הבצק .
כמו פחזניות –
להרתיח מים עם חמאה.
לערבב את המצרכים האחרים ולהוסיף אותם למים הרותחים.
לערבב טוב טוב.
להעביר את התערובת שהתקבלה למיקסר.
להתחיל לערבל שיתקרר קצת ואז להוסיף ביצה אחר ביצה בערך 3 וחצי ביצים.
להעביר לשקית זילוף עם צנתר כוכב.
לחמם שמן ולזלף לתוך השמן לחתוך בעזרת מספריים מטגנים על חום בינוני עד שהטולומבה מזהיבה.
לסנן מהשמן ולהעביר ישר לסירופ הקר