קיש בטטה מהמם

Moria gl

קיש בטטה! יצא מדהים! מאת מוריה גל
קיש בטטה וגבינות

המרכיבים

לבצק
2 כוסות קמח
ביצה 1 L
100 גרם חמאה
5 כפות מים

למילוי הקיש:
2 בצלים מטוגנים קצוצים
2 בטטות מבושלות במים (עד לריכוך אך לא מאוד)
4 כפות קוטג 5%
3 ביצים L
1/2 כוס שמנת להקצפה 38% (השף הלבן)
כפית וחצי אבקת מרק
1/2 כפית שום גבשי
פלפל שחור גרוס
כוס גבינה צהובה מגורדת
אין צורך להוסיף מלח,. לגבי השמנת, זה בסדר שהיא להקצפה גם אם לא מקציפים.
שימוש בכוסות של 240 מ"ל זכוכית שקופה או כוס חד"פ לשתייה חמה קטנה

ההכנה-
לבשל בטטה אחת עד לריכוך אך לא מלא, לסנן את המים ולהניח בצד/במקרר את הבטטה. אני מבשלת כל אחת בנפרד, מיכוון שאחת מעל הבצק המוכן, והשני למילוי עצמו.
הבצק-

בבלנדר להכניס את כל המצרכים להפעיל בפולסים, ורק אז להוסיף את המים ושוב בפולסים עד שנוצר בצק. כשנוצר בצק ליצור ביד כדור ולעטוף בניילון נצמד למשך שעה,למקרר.

כעבור שעה לקמח את שולחן העבודה ולרדד לשים לב שלא נדבק ולהזיז מדי פעם.
לרסס מעט שמן ולהתאים לתבנית, לקרוץ עם המזלג חורים ולהכניס לתנור על 180 מעלות למשך 15 דקות.
לאחר האפייה הבצק צריך להיות רך ולא קשה, לערבב בתוך קערה את כל המצרכים למילוי הקיש, לפני כן להניח את הבטטות על הקיש עצמו שהוא לאחר האפייה ומעליו את כל התערובת למילוי, את הבטטה השניה שהיא כבר מבושלת ואת שאר המרכיבים לערבב יחד עם הבטטה השניה.
להכניס לתנור על 170°  בערך 40 דקות עד להשחמה קלה, לשים לב מידי פעם שלא נשרף .

קיש בטטה מהמם

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *