מתכון לבגט צרפתי משובח

גיא

 

הכנתי בגט צרפתי משובח

אז איך מכינים אותו?

תעקבו אחרי ההוראות שלי

המרכיבים-

ל 5-4 בגטים

חצי קילו קמח לחם או קמח פיצה

340 גר' מים

כפית שמרים יבשים

10 גרם מלח (כף)

ההכנה –

לקערת המיקסר אני מנפה את הקמח ומוסיף מים.

נותן לקערה לנוח מכוסה בניילון כשעה.(זה תהליך שנקרא אוטוליזה)

לאחר מכן אני מפעיל את המיקסר וו לישת בצק מוסיף את השמרים והמלח.

לש לישה של 10 דקות.

נותן לבצק לנוח שעה ולתפוח.

עושה קיפולים לבצק ונותן לו עוד שעה לתפוח.

לאחר מכן מחלק ל-4 או 5 תלוי בגודל

מעצב לצורת הבגט הראשונית. נותן מנוחה של רבע שעה ואז מעצב סופית

כאן תוכלו לראות בסירטון איך עושים זאת 

מניח על תבנית בגטים יעודית עם קמח .

אם אין לכם , תשימו על נייר אפיה.

לאחר חצי שעה תפיחה חורץ סימנים בבצק

מכניס לאפייה 240 מעלות בערך 20 דקות. עד שרואה שיש השחמה של הבגט.

מתכון לבגט צרפתי משובח

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *