תבשיל גרגירי חומוס מרוקאי חריף וטעים

סמדר חי
תבשיל גרגירי חומוס מרוקאי אמיתי
היכי פשוט וטעיםםם בטירוף
מומלץ לארוחת שישי כתוספת נהדרת – מתכון באדיבות סמדר חי
תודה על שיתוף המתכון בקבוצה שלנו – הסודות של אמא

מוזמנים לקבוצה של סמדר – סודות המטבח של אמא  https://www.facebook.com/groups/396020561461305/?ref=share

המרכיבים-
חצי קילו גרגירי חומוס מושרה ללילה
1 פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות
5 שיני שום גדולות מקולפות וחתוכות לחצי
1/4 כוס שמן קנולה
כף מלאה פפריקה אדומה
1 כפית סודה לשתיה
כפית מלח
רבע כפית כרוכום
חצי כפית סוכר
2 ליטר מים ואפילו קצת יותר
ההכנה –
לילה לפני ההכנה משרים את החומוס בשפע מים
שוטפים היטב ומעבירים לסיר גדול עם מים
מביאים לרתיחה ומבשלים שעה מוסיפים
את הסודה לשתיה ומורדים מהאש מנחים בצד
ל-10 דקות ומנקים את הקליפה .
בסיר שטוח שמים את החומוס ,הגמבה ,השום ,
הסוכר,הכורכום ומים קצת מעל הגובה של החומוס
מביאים לרתיחה ומבשלים עד שנשאר מעט מים
בערך חצי שעה מערבבים את הכף פפריקה והשמן
בייחד היטב ושופכים מעל החומוס מוסיפים את המלח
מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות עד שנשאר
מעט מהנוזלים.
בהצלחה ❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *