במיוחד לט"ו השבט – בחושה עם פירות יבשים

עוגת בחושה עם פירות יבשים מאת ג'ודי פלטי
הרכיבים
2 כוסות קמח

,1 שקית אבקת אפייה,

1 כוס סוכר,

3/4 כוס שמן
( לאוהבי המתוק כוס ורבע סוכר),

4 ביצים,

1 כפית תמצית וניל

גרידה מחצי לימון,

1 גביע של אשל 200 מ'ל,

50 גר' צימוקים, כחופן אגוזים
קצוצים גס, חמישה שישמש מיובש קצוץ, 3 כפות של חמוציות יבשות,
1 כף קמח.
ההכנה-
לחמם תנור ל – 165 מעלות טורבו, כוס מידה 240 מ'ל נוזלים,
לשמן תבנית עגולה 26 או 2 תבניות של אינגליש קייק.
להשרות את הצימוקים והחמוציות במים חמים כחצי שעה, לסנן מהמים
ולהעביר לקערה. להוסיף לקערה את האגוזים, המשמש ולערבב את
הפירות עם כף הקמח.
בקערה נוספת להקציף את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל, עד קבלת
בלילה בהירה ותפוחה. להוסיף את השמן ואת האשל תוך המשך
ההקצפה. להוסיף בפעמיים את הקמח ואבקת האפייה. לערבב עד
קבלת בלילה חלקה. להוסיף לבלילה את הפירות היבשים תוך בחישה
ולהעביר לתבנית. לאפות כ- 40 דקות .
לאחר שהעוגה מתקררת ניתן לפזר עליה אבקת סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *