תבשיל קדרה של אמא עם טוויסט שלי – מאת נטלי אשכנזי
צמחוני ללא בשר
המרכיבים –
בצל קצוץ
3 שיני שום כתוש
גמבה
גזר
עגבניה
פפריקה,כורכום
בהרט
2 כוסות שעועית להשרות יומים במים
חבילה תרד טרי שטוף וקצוץ
4 כפות רסק עגבניות
ההכנה –
מטגנת בסיר – בצל , שום ,קוביות גמבה וגזר ועגבניה עד שמשחימים ומטבלים בפפריקה , כורכום , בהרט ,מלח פלפל .
מוסיפה את השעועית לאחר יומיים של השרייה ( כשכול כמה שעות אני מחליפה מים ) .
מים חמים שיכסו את התבשיל
אך לא ליצור מרק .
מוסיפים 4 כפות רסק עגבניות , חצי כף אבקת מרק ושוב אם צריך קצת מלח פלפל .
את התרד מוסיפים לקראת הסוף כחצי שעה לאחר הבישול ,
מכסים הסיר ועל אש קטנה למשך 60 דק עד שמתרכך ובתאבון