פשטידת פטריות חלבית

פשטידת פטריות חלבית ישראלה אזולאי

המרכיבים –

3 בצלים

חבילת פטריות

כף אבקת מרק פטריות

2 שמנת לבישול

מלח פלפל

2 ביצים

6 כפות קמח

בצק עלים

ההכנה –

במחבת גדולה,נטגן עם מעט חמאה,3 בצלים קצוצים גס,עד הזהבה.
נוסיף חבילת פטריות שמפניון פרוסות טריות,ונוסיף לטגן,עוד 10 דקות,עד אידוי הנוזלים.
נוסיף כף גדושה אבקת מרק פטריות,נערבב ונכבה אש.נצנן מעט.
נעביר את הפטריות והבצל לקערה ונוסיף:
2 שמנת לבשול
2 ביצים
מלח פלפל שחור
בערך 6 כפות קמח(להוסיף בהדרגה כף כף,ולערבב)
נערבב הכל לבלילה מעט סמיכה.
ניקח תבנית בינונית משומנת(אני משתמדת בתבנית 32 על 27 ס"מ)
נפרוס בתחתית,בצק עלים מרודד,שיגיע גם לדפנות.(שיצא החוצה מהדפנות)
נשפוך את הבלילה מעליו,וניישר.
מעל נפרוס כיסוי של בצק עלים,נחבר את החלק העליון עם התחתון.
נעשה כמה חורים עם סכין,ונמרח מעל חלמון ביצה ונפזר שומשום.
נכניס לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות.
נאפה עד קבלת צבע יפה,בערך 50 דקות עד שעה.
נוציא,ונחכה מעט להתיצבות.מעדן?

 

מתכונים לשבועות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *