שטרודל תפוחים בצק בעבודת יד


שטרודל תפוחים גאורגי אוטנטי ? !

מתכון מאת מגי ספיר

המרכיבים
לבצק :

4 כוסות קמח ( כוס שתייה חמה )
כף גדושה סוכר
מעט מלח
2 כפות חומץ
כ-2 כוסות מים ( תלוי בקמח)
ללוש לבצק חזק וחלק לכסות , לתת מנוחה 30 דק׳ וללוש עוד פעמיים כל 20 דק׳ !
למלית התפוחים
10 יח׳ גראנד סמית קלופים
5 יח׳ דלישס קלופים או לפי בחירתכן ( כל סוג מתאים )
2 כוסות סוכר לבן
1 כוס סוכר חום לערבב יחד

אופן ההכנה :
מחצית מכמות התפוחים אני מגרדת בפומפייה ומחציתה חותכת לקוביות קטנות .
את התפוחים המגורדים לסחוט היטב !
אופן ההרכבה :
לחלק את הבצק לשניים , לרדד על משטח מקומח היטב לקוטר של כ- 50*50 שהבצק יהיה בעובי של ס״מ .
לזלף 4 כפות שמן על כל שטח הבצק המרודד.
לפזר מחצית מהתפוחים המגורדים וקוביות התפוחים על כל שטח הבצק , לפזר מחצית מכמות הסוכר מעל התפוחים ולגלגל לרולדה .
לחתוך כל יחידה של עוגייה בגודל של כ – 4 ס״מ , להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה , להבריש בשמן כל עוגייה בשמן , לזרות סוכר חום מעל כל העוגיות במגש וחצי כוס סוכר חום לפזר בין העוגיות במגש ( במשך האפייה התפוחים מגירים נוזלים ויחד עם הסוכר נוצר קרמל מושלם שאותו ניצוק מעל השטרודלים בזמן האפייה פעמיים) .
אופים בחום 200 מעל׳ בתנור שחומם מראש כ-30 דק׳ או עד להזהבה יפה !
כפי שציינתי בסוגריים יש להוציא את המגש מהתנור פעמיים ובעזרת כף להרטיב את השטרודלים בקרמל שנוצר !
כמות היחידות שיצאו לי מ-2 הרולדות 36 סה״כ !

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *