מתכון לתבשיל עוף מרוקאי – כרעיים עם אפונה שומר וסלרי

צילום Shiran Malka
סיר של פעם, אין סבתא שלא בישלה סיר כזה לכל המשפחה.
כרעיים עם שומר ואפונה – טעים כל כך!
מתכון מאת שירן מלכה 
סיר שסבתא שלי ז"ל הייתה מכינה.
אין בית מרוקאי שלא הכין עוף עם שומר, טעם של פעם.
המרכיבים-
6 יחידות כרעיים ( שלוש שוקיים/ שלוש חזה )
1 בצל גדול
2 שומר
קופסת אפונה/ 2 כוסות גדולות אפונה משקית סנפרוסט
עלי סלרי
מלח, פלפל, כמון, כורכום ומרק עוף.
אופן ההכנה-
לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף את העוף ולהשחים כמה דק מכל צד.
לאחר מכן לחתוך את השומר לרצועות ולהוסיף מעל העוף, להוסיף אפונה.
להוסיף תבלינים- כפית כמון, כפית שטוחה כורכום, מלח ופלפל לפי הטעם.
בכוס מים רותחים לשים כף גדושה של מרק עוף, לערבב ולהוסיף לסיר ובנוסף עוד חצי כוס מים רותחים. לקצוץ עלי סלרי ולפזר בסיר בנדיבות.
לבשל כשעה על להבה נמוכה, ב-10-15 דק' האחרונות לבשל עם מכסה פתוח ולתת לרוטב להצטמצם.
בהצלחה ובתיאבון ❤
*מי שלא אוהב סלרי יכול להחליף בכוסברה.
לעוד מתכונים מוזמנות להיכנס לקישור באהבה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *