קובנה המאפה לשבת

 

לילך כספי

קובנה וכל מילה מיותרת זה מעלףף
על פי מתכון של מאיר אדוני הכינה לילך כספי
המרכיבים

בצק:
חצי ק"ג קמח
25 גרם שמרים טריים/כף יבשים
100 גרם סוכר (חצי כוס)
כוס מים חמימים
ביצה 1
35 גרם חמאה רכה./תחליף פרווה
לפתיחת הבצק ולשמן את המשטח העבודה:
200 – 250 גרם חמאה מומסת/תחליף
ההכנה
1. שמים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה ולשים כ- 15 דק'.
מכסים במגבת רכה ומתפיחים 15 דק'
2. מוסיפים לבצק את החמאה הרכה ולשים כ-5 דק'
3. מתפיחים כ-15 דק' נוספות.
4. לשים כ- דק' נוספות עד להורדת נפח
5. מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים (כ-60 גרם לאחד בערך)
משמנים משטח עבודה בחמאה מומסת (המשטח צריך להיות מאוד משומן) ופותחים כל עיגול לעלה דק – כמעט שקוף
מורחים בנדיבות על עלה בחמאה מומסת, מגלגלים לרולדה ולאחר מכן לשבלול.
6. משמנים בחמאה תבנית לקובנה (אני השתמשתי בקוטר 20) מניחים את השבלולים ומתפיחים כ-שעתיים
7. מברישים בביצה את המאפה
8. אופים 25 דק' ב175 מעלות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *