עוגת שיש היא עוגת שבת מושלמת
אז כבר אוטוטו שבת ואין על עוגת הבית לצד הקפה של הבוקר❤️❤️ עוגת שיש עסיסית שלא מוותרים לי עליה ??
עוגת הבית / איילת ממן
להדליק תנור על אפייה למעלה ולמטה 170 מעלות,
המרכיבים –
שוקולד מריר 100 גר
4 כפות שמנת
4ביצים
כוס סוכר
2כפות גדושות אינסטנט
3/4כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2ורבע כוסות קמח תופח
ההכנה –
להמיס דקה במיקרו 1 שוקולד מריר עם 4 כפות שמנת מתוקה (חלבי או פרווה) לערבב היטב ולשמור בצד. להקציף 4 ביצים L על המהירות הכי גבוהה ולהוסיף כוס סוכר בהדרגה.
ולהקציף כמה דק עד לקציפה תפוחה ובהירה, להנמיך למהירות בינונית ולהוסיף 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל, 3/4 כוס שמן בהדרגה, 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי, שתים ורבע כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 1 אבקת אפייה) להקציף מעט עד לאיחוד בלבד, לחלק את הבלילה ל2 .
להוסיף לחצי אחד את השוקולד שהמסנו ולהקציף לאיחוד,
לשמן היטב תבנית 24 ולשפוך חצי מהלבן, ואז חצי מהחום, ושוב חצי לבן וחצי חום
ולאפות בערך 40-50 דק, לבדוק שיוצא קיסם יבש, בהצלחה איילת ❤️