המתכון הקלאסי לצלי בקר מספר 5
המרכיבים – קילו וחצי בשר צלי 5
סלסלת פטריות שמפיניון שלמות
3 בצלים קצוצים
חצי ראש שום מקולף
3-4 עלי דפנה
7-8 גרגרי פלפל אנגלי
כפית שטוחה של מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
פפריקה
2 כפות אבקת מרק פטריות
מים
מעט שזיפים שחורים מיובשים או צימוקים או פשוט תשימו 2 כפות דבש
תפוחי אדמה קטנים קלופים
אופן ההכנה –
תחילה יש לסגור את הבשר מכל צדדיו למשך כמה דקות. להוציא מהמחבת ולפרוס לפרוסות עובי של 2 ס״מ בערך. בסיר גדול לטגן את הבצלים קלות ולהוסיף את חבילת הפטריות . להוסיף את תבלינים לערבב. ולכסות את הסיר לבשל כמה דקות.
לסדר את פרוסות הבשר, והשזיפים . תפוחי אדמה לסדר בצד. לבשל במשך 3 שעות על אש נמוכה או בתנור.לבדוק אם חסר נוזלים ואת הטעם ולהוסיף מלח לפי הצורך.
אפשר לקשט ולהוסיף ענף תימין או רוזמרין
צלי כתף מתכון מושלם לחגים
פסח
ראש השנה
2 תגובות
כמה מעלות בתנור האם על טורבו
170 טורבו