המתכון הקלאסי לצלי בקר מספר 5

שני ואקנין

 

המתכון הקלאסי לצלי בקר מספר 5

המרכיבים –   קילו וחצי בשר צלי 5
סלסלת פטריות שמפיניון שלמות
3 בצלים קצוצים
חצי ראש שום מקולף
3-4 עלי דפנה
7-8 גרגרי פלפל אנגלי
כפית שטוחה של מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
פפריקה
2 כפות אבקת מרק פטריות
מים

מעט שזיפים שחורים מיובשים או צימוקים או פשוט תשימו 2 כפות דבש

תפוחי אדמה קטנים קלופים

אופן ההכנה
תחילה יש לסגור את הבשר מכל  צדדיו למשך כמה דקות. להוציא מהמחבת ולפרוס לפרוסות עובי של 2 ס״מ בערך. בסיר גדול לטגן את הבצלים קלות ולהוסיף את חבילת הפטריות . להוסיף את תבלינים לערבב.  ולכסות את הסיר לבשל כמה דקות.
לסדר את פרוסות הבשר,  והשזיפים . תפוחי אדמה לסדר בצד. לבשל במשך 3 שעות על אש נמוכה או בתנור.לבדוק אם חסר נוזלים ואת הטעם ולהוסיף  מלח לפי הצורך.

אפשר לקשט ולהוסיף ענף  תימין או רוזמרין

 

 

צלי כתף מתכון מושלם לחגים

פסח

ראש השנה

 

 

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *