גם בפסח אפשר להכין קובה נהדרת.
הכנתי קובה כשרה לפסח מקמח מצות
מתכון – אורנה עדני
המרכיבים-
למעטפת הקובה –
חבילה 500 גרם קמח מצות
תבלינים 1/4 כפית מכל דבר
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כורכום
מלח
ומרק עוף
4 כפות שמן
5 ביצים XL או 6 לארג'
המילוי-
3/4 קילו בשר טחון
3 בצלים קצוצים דק מאוד
ואז מוסיפים תיבול
פלפל שחור
מלח
אגוז מוסקט
ומעט בהרט
מעט צנוברים ופטרוזיליה לקצוץ
ההכנה –
לערבב את כל המרכיבים של מעטפת הקובה היטב.
ואז לשפוך מים רותחים כ 1 ליטר ולערבב עם כף עץ לא לגעת עם הידיים כי זה רותח .
אם צריך עוד קצת מים אז להוסיף בהדרגה עד לבצק נוח (כמו לקנידלך)
מתכון לבשר-
3 בצלים קצוצים דק מאוד לטגן להזהבה ואז להוסיף את הבשר . כשכל הזמן מערבבים טוב טוב כדי לפורר את הבשר
ואז מוסיפים תיבול
פלפל שחור
מלח
אגוז מוסקט
ומעט בהרט
להמשיך לבשל עד שכל המים התאדו .
מטגנים צנובר וקוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לבשר מערבבים טועמים ומתקנים תיבול
ברגע שהבצק התקרר לוקחים מהבצק כדור פותחים וממלאים ודואגים להרטיב את הידיים כל הזמן
בהצלחה
אחר כך מטגנים בשמן עמוק