אמאל'ה יצא מעדןן אורז פרסי של השמחות עם תהדיג

אורז פרסי של השמחות עם תהדיג תפוחי אדמה, חלקי עוף קראנצ'ים ועוד הרבה הפתעות 👏👏👏👏👏
אמאל'ה יצא מעדןןןןן 😋😋😋😋😋
בשמחה להלן המתכון- עינבל כהן
ראשית כל יש להכין את כל המרכיבים לפני שמתחילים לבשל.
המרכיבים-
2 בצלים
שני גזרים
שני תפוחי אדמה
כוס חומוס מבושל
ראש שום
צרור פטרוזיליה
חופן שקדים קלופים ,צנוברים וגרעיני דלעת
חלקי עוף 4-5
כף כורכום
מלח
כף כמון
 מעט שום גבישי
אורז  3 כוסות  יסמין/בסמטי
ההכנה –
לחתוך שני בצלים לפרוסות.
לחתוך שני גזרים למקלות דקות
לקלף שתי תפוחי אדמה ולחתוך לפרוסות.
צרור פטרוזיליה לקצוץ ולשים בצד.
לשטוף היטב בקערה חופן שקדים קלופים, צנוברים וגרעיני דלעת.
לשטוף היטב את חלקי העוף כמה פעמים ולייבש כל חלק עוף עם נייר סופג.
בסיר סוטאז' רחב להוסיף שמן זית בנדיבות.
כשהשמן חם מאד להוסיף את חלקי העוף כשהעור כלפי מטה.
נשמע צליל חזק של טיגון. להוסיף את הרצועות בצל, גזרים, גרגירי חומוס ושיני שום. להוסיף כף כורכום, כף מלח, כף כמון ושום גבישי.
להוסיף מעל את האורז. אני השתמשתי בשלוש כוסות חד פעמי חם.
מעל האורז להוסיף את הירקות שנותרו, ליצור גומות עד התחתית בסיר. להוסיף מים רותחים ולהוסיף את צרור פטרוזיליה הקצוצה.
להביא לרתיחה ואחר שרותח לבשל עוד כ 25 דקות. לבדוק שהתחתית קראנצ'ית. לזלף שמן זית אם רואים שהאורז יבש קצת.
בתאבון.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *