הלזניה של שבועות כי אי אפשר בלעדיה

 

לזניה טעימה במיוחד לחג שבועות

מאת ערן שרגא

 

קבלו מתכון של לזניה עמוסת קלוריות וגבינות.

לזניה גבינות, פטריות, זיתים ופלפל חריף?️.

קל  להכנה

המרכיבים
1 חבילת דפי לזנייה .
סלסלת פטריות חתוכות.
1-2 כוסות זיתים חרוזים.
1 פלפל ירוק חריף קצוץ לאוהבי החריף
3 שיני שום כתושות.
4 עגבניות חתוכות לקוביות.
200 גרם גבינה צהובה.
1 גבינת שמנת.
1 גביע קוטג'.
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת .
100 גרם גבינת מוצרלה.

לרוטב:
1 קופסת עגבניות מרוסקות.
2 כפות רסק עגבניות.
3 כפות שמן זית.

כוס מים רותחים.
כפית שטוחה סוכר.
1 כפית תבלין בזיליקום/ארגנו יבש.
מלח, פלפל שחור גרוס.

ההכנה-
1. מכניסים לקערה את כל מצרכי הרוטב ומערבבים היטב.
2. מכניסים לקערה אחרת את כל סוגי הגבינות ומערבבים.
3. מורחים במעט שמן זית תבנית פיירקס בתחתית ובצדדים ומתחילים לבנות שכבות.
4. מניחים בתחתית 3 דפי לזניה, מעליהם מורחים בנדיבות שכבה מהרוטב, מעל הרוטב מפזרים שכבת גבינות ומעל מפזרים מהזיתים, הפטריות והעגבניות.
וכך חוזרים 3 קומות…
5. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות כ-40 דקות.
6. מסירים את נייר כסף ומשאירים בתנור ל-15 דקות נוספות.

בתאבון רב
ערן שרגא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *