בורקס בשר מוגש עם תפוחי אדמה בתנור

בורקס ממולא בשר עם תפוחי אדמה
הפתעה מהממת בתבנית אחת
גם בורקס וגם תפוחי אדמה אפויים
המרכיבים-
 חבילת בצק עלים מוכן
למילוי-
700 גרם בשר טחון
3 בצלים גדולים קצוצים דק
1/2 צרור פיטרוזיליה
1/2 כוס צנוברים
אגוז מוסקט/ בהרט/ראס אל חנות
פפריקה מתוקה
אבקת שום
כמון
פלפל שחור
מלח
שמן
ההכנה –
לטגן בצל עם שמן להוסיף את הבשר לתבל ולבשל כעשר דקות
עד לצימצום נוזלים
לפתוח את הבצק
לחלק את הבצק לריבועים
לחצי לאורך
ו–8 חלקים לרוחב
לקחת כל ריבוע לשים במרכז כף וחצי מילוי
לסגור בצורת כדור לסדר סביב התבנית
למרוח ביצה ולפזר שומשום
להכין –
תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים
לתבל אותם – פפריקה מתוקה
פלפל שחור
אבקת שום
מלח
שמן
לערבב הכל יחד
לסדר במרכז התבנית
לפזר פטרוזליה
לאפות בתנור שחומם מראש ל-200° כחצי שעה
באהבה נועם זיגדון 💞

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *