עוגת גבינה מג'ורנאל – עוגת הגבינה המושלמת לשבועות

♡ עוגת גבינה מושלמת לשבועות ♡♡♡
☆☆☆☆☆☆ חג שבועות שמח ☆☆☆☆☆☆
כל הזמן פחדתי מעוגות גבינה אפויות ?
עשיתי כמה נסיונות השבוע עד שהגעתי למתכון המעולה הזה❤
מאת – שני ששי גבאי
לחמם תנור ל240  חום עליון תחתון לא טורבו
להכניס לשורה התחתונה על הפס של התנור על רשת ברזל תבנית עם מים בה תוכלו להניח את הסיר לאפייה .
סיר גחנון משומן היטב אני אפיתי ב- קוטר 22
להניח בתחתית הסיר נייר אפייה עגול תואם בגודל של התחתית
(אני משמנת עם מחמאה גם היטב את הדפנות )
המרכיבים-
7 ביצים מופרדות גודל L בטמפ' החדר
750 גרם גבינה לבנה 9%
400 גרם שמנת חמוצה 15% (2גביעים)
*****את הגבינות והשמנות להניח במסננת שירדו כל הנוזלים המיותרים חצי שעה לפני ההכנה *******
כוס וחצי סוכר
4 כפות גדושות  פודינג וניל
4 כפות גדושות קונפלור
גרידת לימון (לא חובה)
ההכנה –
בקערה גדולה
לטרוף ידנית את ה7 חלמונים, גבינות, שמנות , קונפלור, פודינג ורבע כוס סוכר לתערובת אחידה ללא גושים .
במיקסר להקציף את החלבונים על מהירות בינונית – גבוה עד להיווצרות קצף ואז להוסיף בהדרגה את הכוס וחצי סוכר (מי שלא אוהב מתוק יכול להסתפק בכוס 1 )
עד להגעה לקצף יציב אך לא נוקשה
בעזרת לקקן להעביר את הקצף המוכן ב3 פעימות לקערת הגבינות בתנועות סיבוביות ובעדינות בכדי שהקצף לא ישבר..עד לתערובת אחידה
להעביר את הבלילה לסיר וליישר בעזרת כפית
להניח בתוך התבנית עם המים בתנור
לאפות כ10 דקות על 240▪︎
ולאחר מכן להוריד את התנור ל155• ולאפות כשעתיים
***לא לפתוח את התנור בכלל בכל השלבים בסיום האפייה להשאיר את העוגה בתנור כבוי לשעה וחצי נוספות*****
לאחר מכן להוציא את הסיר ולחכות לקירור מלא
להכניס למקרר ללילה לשלם עד להתייצבות וחילוץ העוגה .
לקרם מעל העוגה –
1 שמנת מתוקה 38% 250 גרם
3 כפות פודינג וניל
1 שמנת חמוצה 27%
3 כפות אבקת סוכר
להקציף לקרם יציב ולזלף מעל?
בהצלחהההההההה

עוגת גבינה מג'ורנאל – עוגת הגבינה המושלמת לשבועות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *