חיתוכיות שוקולד עם פירורים

חיתוכיות ?

ריבועי שוקולד פריך עם פירורים ??
פינוק מבצק פריך עם מלית שוקולד מושחתת ☺?? ?

מאת – ריקי כהן
(לפי מתכון של קרין גורן)
תבנית מלבנית (בערך 20×30 ס"מ)
המרכיבים –
לתחתית בצק:
2 כוסות קמח
3/4 כוס אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
לפירורים:
1/2 כוס קמח (70 גרם)
כוס שוקולד צ'יפס
כוס אגוזי מלך קצוצים גס*אפשר לוותר.
מלית שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
פחית חלב ממותק מרוכז  – אפשר חצי פחית
2 חלבונים + ביצה אחת
ההכנה-
במעבד המזון שמים קמח, אבקת סוכר וחמאה ומעבדים לתערובת פירורית.מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות לקבלת בצק אחיד. אם יבש מדי להוסיף כף חלב. משטחים 3/4 מהבצק בתחתית התבנית לשכבה דקה ואחידה, שומרים במקרר. את שאר הבצק ,כ 1/4 כמות, מחזירים למעבד המזון מוסיפים חצי כוס קמח ומעבדים בלחיצות קצרות לקבלת פירורים קטנים. מעבירים את הפירורים לקערה ומערבבים לתוכה את פיצפוצי השוקולד והאגוזים. שומרים במקרר.
מכינים מלית: ממיסים במיקרו חלב מרוכז ושוקולד מריר לתערובת חלקה, מצננים מעט וטורפים פנימה חלבונים וביצה. שומרים במקרר.
אפייה והרכבה:
אופים את תחתית הבצק בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 15 דקות להזהבה. מוציאים את התבנית מהתנור,שופכים מעל את מלית השוקולד, מעל מפזרים את פירורי הבצק ומחזירים לתנור.אופים עוד כ 20 דקות, עד שהפירורים זהובים. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. מעבירים למקרר לשעתיים להקל על החיתוך. כשזה קר שולפים בעזרת נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך,פורסים לריבועים. שומרים במקרר עד שבוע.

ריקי כהן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *