שוקיים צלויות שחומות בתנור ברוטב ברביקיו מטריף ומיוחד

צילום -Maya Elia
שוקיים  צלויות בתנור ברוטב ברביקיו
מאת –  Maya Elia
המתכון של לאה מאיר
המרכיבים-
10-8 שוקיים או 4 כרעיים מופרדות.
לרוטב :
1 קופסה אננס בסירופ הכי קטנה 227 גרם חתוכות לקוביות
.1/2 כוס רוטב ברביקיו.
4 כפות צ'לי מתוק וצ'ילי חריף לערבב
2 כפות דבש / סילאן.
כף רוטב טריאקי.
כף שום גבישי או כף אבקת שום.
כפית פפריקה אדומה.
כפית מלח או כפית אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט.
חצי כפית פלפל שחור גרוס.
ההכנה-
מחחמים את תנור ל-180 מעלות
משמנים היטב תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים
מניחים בשכבה אחת את חלקי העוף
מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה היטב את מרכיבי הרוטב + קופסת האננס עם הנוזל וחתיכות האננס ויוצקים על חלקי העוף
מכסים עם נייר אפייה ומעל בנייר כסף
צולים בתנור כשעה, מרחיקים את נייר האפייה ונייר הכסף וצולים 20 דקות נוספות עד שהעוף זהוב ומוכן לאכילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *