מתכוננים לחג – אל תפספסו ! מתכון צלי בקר חגיגי עם בצלי שלוט

 

צילום – אילנית כרבי

מתכון לצלי עם בצלי שאלוט- אילנית כרבי

( בהשראת טיפים של אילנית בניזרי)
המרכיבים

צלי 5 כתף קילו וחצי שלם

כורכום

פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

3 בצלים

10 בצלי שלוט

ראש שוםכף טריאקי

כורכום

כף מרק עוף

פטריות טריות שלמות

טימין

פטרוזיליה קצוצה

גם יבשה

פלפל שחור גרוס

3 כפות רוטב סויה

ההכנה –

לקחת נתח צלי 5 לטגן קלות כדי לסגור את הנתח

 

לאחר מכן לבשל ( ממליצה בסיר לחץ (

במים רותחים עם מעט כורכום, פלפל אנגלי ועלי דפנה עד לריכוך ברמה שמכניסים מזלג והוא ננעץ בקלות, להוציא ולסנן לשמור את מי הבישול

 

לקרר לגמרי עדיף אחרי מקרר

 

לחתוך לפרוסוצ אבל לא עד הסוף ( שיהיה בצורת מניפה)
לרוטב : לקחת 3 בצלים לחצות לחצי וכל חצי לחצי נוסף, לטגן בסיר רחב , להוסיף 10 בצלי שאלוט וראש של שום, לטגן ולהוסיף כף רוטב טריאקי, ככף כורכום , להוסיף ככוס מים מהציר בשר עם כף מרק עוף , לערבב ולהוסיף את הצלי,ולהשכיב את הרצועות,

להוסיף כשש פטריות שלמות,לפזר מעט כמון לשפך מהרוטב על הצלי, ולהוסיף על רצועות הצלי מעט טימין, פטרוזליה טריה ויבשה,פלפל שחור גרוס

 

ולזגג מעל רוטב סויה, לבשל על אש נמוכה לעוד כארבעים וחמש דקות , לאחר מכן להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה לכשבע דקות , לפזר פטרוזליה טרייה ולהגיש…לא נשאר גרגיר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *