תבשיל מוח פיקנטי ועשיר במיוחד לחג

 

צילום אילנית בניזרי

תבשיל מוח פיקנטי ועשיר במיוחד לחג

המתכון מאת אילנית בניזרי האלופה

המרכיבים
2 מוחות רצוי עגל /טלה
שיני שום חצויים מראש שום אחד
גמבה לרצועות
פלפל חריף אדום או ירוק
חצי כפית כורכום
כף גדושה פפריקה
4 פלפל שאטה חריף
2 פלפל יבש מתוק
רבע כוס שמן
כפית אבקת מרק עוף
כוס וחצי מים רותחים
רבע כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית כמון
רבע כפית פלפל לבן
חופן כוסברה טרייה קצוצה

ההכנה

שלב ראשון : לנקות את המוחות מקרום וגידים בעודם חצי קפואים ..זה יותר קל..או לבקש מהקצב לנקות .
להרתיח את המוח במים..רבע כפית כורכום וכפית חומץ ..10 דקות ..לסנן ולהכניס למקרר…ולפרוס כשזה קר.

להכנת הרוטב :
לחמם שמן בסיר אם השיני שום,להוסיף את הכורכום…הפפריקה ולערבב לפתיחת תבלינים.
להוסיף את הפלפלים..הגמבה..ושאר התבלינים והמים..לפזר מחצית מהכוסברה…ברגע שהרוטב מבעבע להוסיף את המוח..להנמיך להבה..לבשל כ 20 דקות להבה נמוכה ..להסיר מכסה..לעטר עם כוסברה ולבשל ללא מכסה לעוד כ 7 דקות .
בהצלחה ❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *