מרק תירס בסגנון מסעדות סיניות

 

צילום שגית מלכי

המרק של המסעדה הסינית

מרק תירס עם איטריות מאת – שגית מלכי

המרכיבים-
2 קופסאות תירס שימורים
3 כפות גדושות אבקת מרק עוף
1 כפית גדושה מלח (לבדוק טעמים לפני שמוסיפים)
כפית רוטב סויה
כפית רוטב טריאקי
2 כפות קצוצות בצל ירוק (בערך 4 עלי בצל)
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה ללא הגבעולים
2 ביצים בגודל L
2 כפות קונפלור להסמכה (לא חובה)
חצי כוס איטריות דקות למרק (לפני בישול)

ההכנה –
לסנן את התירס מנוזלים
להרתיח סיר מלא במים ולשפוך לתוכו קופסא וחצי של תירס ואת החצי תירס שנותר לטחון ולהוסיף לסיר.
כאשר המים מגיעים לרתיחה להוסיף 3 כפות גדושות אבקת מרק עוף ולערבב, להוסיף תבלינים ושוב לערבב.
בכלי נפרד לטרוף את הביצים וכאשר המרק מגיע לנקודת רתיחה מלאה להוסיף את הביצים הטרופות לאט לאט עם כף ערבול או מזלג ולערבב כל הזמן!!! (כדי שלא תיווצר חביתה) מתקבלות איטריות מקסימות (נטיפי ביצה) להמשיך לבשל כ- 15 דקות נוספות להוסיף את האטריות הדקות למרק ולהוסיף בצק ירוק קצוץ וחצי צרור פטרוזיליה קצוצה (ללא הגבעולים)
לפני הגשה אפשר להוסיף עוד קצת בצל ירוק קצוץ מעל ובתאבון שגית ♥
לגבי הקורנפלור להסמכה נתון לבחירתכם!

מרק תירס בסגנון מסעדות סיניות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *