לחם בולו לצאת הצום

*בולו- מהמטבח הטריפולטאי*

נועם זיגדון

הבולו הוא לחם מסורתי מהמטבח הטונסאי והטרפוליטאי

יש הבדל בטעם ובצורה בין העדות

המתכון הזה הוא של הטריפולטאים

 

נוהגים לאוכל אותו בצאת הצום

הוא רך ומתוק והכי מתאים עם כוס תה !

 

מאת נועם זיגדון

כוס מדידה חד פעמית חמה

 

המרכיבים –

1 ק"ג קמח

½-1 כוסות סוכר

2 ביצים

2 כפות שמרים יבשים

¼-2 כוסות מים

½ כוס שמן

½-1 כוס צימוקים בהירים

1 כף זרעי שומר

½-1 כפות קצח

 

ביצה ושומשום – להברשה

ההכנה-

להכניס לקערה את השמרים הסוכר וכוס מהמים ולערבב

להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהשמן

כשהבצק התאחד להוסיף את השמן

להניח לתפיחה כשעה עד להכפלת הנפח

לאחר התפחה להוריד אויר לפזר קמח על משטח העבודה וליצור נקניקים גדולים או קטנים

להתפיח כ-15 דקות

לחרוץ חריצים עם סכין באלכסון לאורך הלחמניות

להבריש בביצה ולפזר שומשום וקצח

להכניס לתנור שחומם מראש ל-°180 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה

 

באהבה נועם זיגדון 💞

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *