מתכון לבורקס בשר
מאת – אורטל עמר
המרכיבים-
בצק עלים או בצק פילאס
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים גדולים
מלח
פלפל
כמון
גריל עוף
ביצה ושומשום
ההכנה –
מילוי הבורקס :
לטגן בשמן זית 2 בצלים גדולים חתוכים דק , לערבב עד שהבצל מתקרמל להוסיף מלח,
מעט כמון, מעט תבלין גריל עוף, פלפל שחור ,
לערבב לפתיחת הטעמים ולהוסיף חצי קילו בשר טחון טרי . לבשל עד שנצלה טוב.
לחכות שיתקרר .
לחתוך מלבן גדול מהבצק .
ולהתחיל למלא את הבצק לסגור מ 2 הצדדים .
למרוח ביצה ושומשום ולתנור למשך 30 דק על חום 180 מעלות.
עד שמזהיב טוב טוב בתאבון