בורקס במילוי גבינות מבצק שמרים
המתכון המושלם הזה הוא
מאת – אילנה לוי
המרכיבים–
לבצק
1 ק "ג קמח,
1.5 כפות שטוחות שמרים,
3 כפות סוכר,
חצי כוס שמן,
2 -1/4 כוסות מים פושרים
כף מלח,
ההכנה –
ללוש את הבצק במיקסר
עד שהבצק חלק ונעים.
למרוח את הבצק במעט שמן, לכסות בניילון גדול ומעל מגבת. להתפיח 40 דקות.
להוריד את הנפח ולהתפיח 30 דקות נוספות.
המילוי –
250 גר' גבינה צפתית מגורדת,
250 גר' גבינת פטה מגורדת
250 גר' גבינה צהובה מגורדת
100 גר' גבינה לבנה סקי
1 ביצה
1 כף קמח
ומעט אגוז מוסקט מגורד.
על משטח מעט משומן לחלק את הבצק ל – 4 חלקים.
ליצור גליל דק מכל חלק ולחתוך עיגולים. לרדד כל עיגול, למלא כף מהמילוי ולסגור בצביטות. למרוח ביצה ולפזר שומשום. לא לתת לבצק לתפוח, להכניס מיד לתנור בחום 180 מעלות כ 25 דקות או עד הזהבה יפה.
בהצלחה אילנה