מאפי בורקס גבינה מבצק שמרים

בורקס במילוי גבינות מבצק שמרים

המתכון המושלם הזה הוא

מאת – אילנה לוי

 

אילנה לוי

 

המרכיבים

לבצק

1 ק "ג קמח,

1.5 כפות שטוחות שמרים,

3 כפות סוכר,

חצי כוס שמן,

2 -1/4 כוסות מים פושרים

כף מלח,

ההכנה

ללוש את הבצק במיקסר

עד שהבצק חלק ונעים.

למרוח את הבצק במעט שמן, לכסות בניילון גדול ומעל מגבת. להתפיח 40 דקות.

להוריד את הנפח ולהתפיח 30 דקות נוספות.

 

המילוי –

250 גר' גבינה צפתית מגורדת,

250 גר' גבינת פטה מגורדת

250 גר' גבינה צהובה מגורדת

100 גר' גבינה לבנה סקי

1 ביצה

1 כף קמח

ומעט אגוז מוסקט מגורד.

 

על משטח מעט משומן לחלק את הבצק ל – 4 חלקים.

ליצור גליל דק מכל חלק ולחתוך עיגולים. לרדד כל עיגול, למלא כף מהמילוי ולסגור בצביטות. למרוח ביצה ולפזר שומשום. לא לתת לבצק לתפוח, להכניס מיד לתנור בחום 180 מעלות כ 25 דקות או עד הזהבה יפה.

בהצלחה אילנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *