ממש מיוחד! מתכון למרק אש ראשתה – מסורת מהמטבח הפרסי

Debbie Nasiri
אש ראשתה (אש-נזיד, ראשתה- אטריות)
מאכל מסורתי מהמטבח הפרסי מוגש בארועים משפחתיים וגם בתקופת החורף כמנה מנחמת.
האיטריות מסמלות אריכות חיים ומזל.🤞
מאת – Debbie Nasiri
המרכיבים-
1/2 כוס עדשים ירוקות
1/3 כוס שעועית אדומה
1/3 כוס שעועית מש
1/3 כוס חומוס
חצי צרור מ- פטרוזיליה,שמיר ,כוסברה
5 בצלים ירוקים
3 בצלים
כורכום
2 כפות נענע יבשה
מלח
פלפל שחור
כחצי כוס אטריות או יותר
ההכנה-
להשרות ל 12 שעות לשטוף ולסנן. לשים בסיר גדול לכסות במים,
להביא לרתיחה להוריד קצף ולבשל על אש בינונית כ 40 דק.
להוסיף:1/2 צרור פוטרוזליה,1/2 צרור כוסברה,150 גר׳ תרד קפוא,5 בצלים ירוקים.(הירק קצוץ דק).
לטגן במחבת גדולה 5 בצלים גדולים פרוסים לחצי ירח עד להשחמה יפה להוסיף כפית גדושה כורכום לערבב.
להוציא 2/3 מהבצל המטוגן לכלי ניפרד.בשליש שנותר להוסיף 2 כפות נענע יבשה‏ ולערבב ולכבות את האש. להוסיף לסיר לתבל במלח ופלפל שחור.
להוסיף מים רותחים שיכסה.
להוסיף אטריות לפי הטעם (לא להוסיף הרבה זה מסמיך את הנזיד).
אופן הגשה:
מגישים בקעריות,מוסיפים מעל בצל מטוגן ויוגורט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *