בעבע בתמר – כעכי תמרים מסורת עיראקית

 

כרמלה לוזון

בעבע בתמר — כעכי תמרים מסורת עיראקית

מתכון מאת כרמלה לוזון
המרכיבים-
ק"ג קמח
כף גדושה שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר.
כף שטוחה מלח
200 גרם מרגרינה מומסת במיקרוגל
שלוש כוסות מים.
חבילת תמרים מגולענים.
(אפשר להוסיף כף תבלין חוויאג' לאפייה של העיראקים)
ההכנה –
ללוש את כל המרכיבים במיקסר לבצק אחיד וחלק.
להתפיח שעה.
לקרוץ כדורים בקוטר 5 ס"מ. בערך.
את התמרים לכדרר לכדורים קטנים.
לשים כדור קטן של תמרים לגלגל ולשטח את הבצק עם התמרים.
לחורר עם מזלג .
למרוח ביצה ולפזר שומשום לאפות ב 200 מעלות. עד הזהבה .
אפשר גם בלי תמרים וגם כעכים.⁦

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *