מתכון לעוגת טורט עם תותים קצפת וג'לי

 

שרון כהן

עוגת טורט עם תותים וקצפת

מתכון באדיבות שירלי ממן

המרכיבים

לטורט
4 ביצים מופרדות
כוס קמח תופח
שלושת רבעי כוס סוכר
1 סוכר וניל
חצי כוס שמן
כפית תמצית וניל
ההכנה

להכין 2 קערות,

מפרידים את הביצים

בקערת המיקסר, להקציף את החלבונים במהירות גבוהה ולהוסיף את הסוכר בהדרגה.
את החלמונים בקערה ה2 ,נערבב עם השמן, ותמצית הוניל.
לאחר שנוצר קצף יציב, נוסיף את תערובת החלמונים ואת הקמח ובמהירות הכי נמוכה במיקסר נערבב הכל.
נערבל ונקפל לבלילה אחידה. נעביר לתבנית משומנת עגולה 26 או פיירקס גדולה

ונאפה בחום 180 כ 30-40 דקות תלוי בתנור עד שמזהיבה, להכניס קיסם ולבדוק שיוצא יבש.
כשהעוגה מוכנה ,

נחורר מעט עם קיסם,

נרטיב אותה עם סירופ סוכר (חצי כוס סוכר, חצי כוס מים נרתיח ונוסיף כף ברנדי) ונקרר.

נכין קצפת

2 אריזות שמנת מתוקה קרה!, שלושת רבעי כוס חלב, 1 אינסטנט פודינג וניל וכף סוכר.

נקציף הכל עד ליציבות הקצפת.
נצפה את העוגה בקצפת , נניח את התותים במעגלים, נכין ג'לי תות לפי ההוראות. נערבב היטב.
נניח את הג'ל בעזרת כף על העוגה.
נכניס לקרור.
ניתן לקשט בקצפת מעל.
ניתן להכין על בסיס אננס משימורים וג'ל אננס (לשמור את הסירופ בשימורים להרטבת העוגה, במקום הסירופ שהכנתי.)
תהנו שבת שלום! שירלי ממן❣️

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *