השבת הזו תכינו קובנה
אין יותר טעים מזה לשבת
קובנה
מאת – לילך כספי
עפ" י מתכון של מאיר אדוני
המרכיבים–
חצי ק"ג קמח
כף שמרים או 25 גרם שמרים טריים
100 גרם סוכר (חצי כוס)
כוס מים חמימים
ביצה
35 גרם חמאה רכה.או מרגרינה
לפתיחת הבצק ושימון משטח העבודה:
200 – 250 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת
ההכנה–
1. שמים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה ולשים כ- 15 דק'.
מכסים במגבת רכה ומתפיחים 15 דק'
2. מוסיפים לבצק את החמאה הרכה ולשים כ-5 דק'
3. מתפיחים כ-15 דק' נוספות.
4. לשים כ- דק' נוספות עד להורדת נפח
5. מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים (כ-60 גרם לאחד בערך)
משמנים משטח עבודה בחמאה מומסת (המשטח צריך להיות מאוד משומן) ופותחים כל עיגול לעלה דק – כמעט שקוף
מורחים בנדיבות על עלה בחמאה מומסת, מגלגלים לרולדה ולאחר מכן לשבלול.
6. משמנים בחמאה תבנית לקובנה בקוטר 20,מניחים את השבלולים ומתפיחים כ-שעתיים
7. מברישים בביצה את המאפה
8. אופים 25 דק' ב175 מעלות