השבת הזו מכינים – מתכון קובנה לשבת

Lilach caspi

 

השבת הזו תכינו קובנה

אין יותר טעים מזה לשבת

קובנה

מאת – לילך כספי

עפ" י מתכון של  מאיר אדוני
המרכיבים
חצי ק"ג קמח
כף שמרים או 25 גרם שמרים טריים
100 גרם סוכר (חצי כוס)
כוס מים חמימים
ביצה
35 גרם חמאה רכה.או מרגרינה
לפתיחת הבצק ושימון משטח העבודה:
200 – 250 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת
ההכנה
1. שמים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה ולשים כ- 15 דק'.
מכסים במגבת רכה ומתפיחים 15 דק'
2. מוסיפים לבצק את החמאה הרכה ולשים כ-5 דק'
3. מתפיחים כ-15 דק' נוספות.
4. לשים כ- דק' נוספות עד להורדת נפח
5. מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים (כ-60 גרם לאחד בערך)
משמנים משטח עבודה בחמאה מומסת (המשטח צריך להיות מאוד משומן) ופותחים כל עיגול לעלה דק – כמעט שקוף
מורחים בנדיבות על עלה בחמאה מומסת, מגלגלים לרולדה ולאחר מכן לשבלול.
6. משמנים בחמאה תבנית לקובנה בקוטר 20,מניחים את השבלולים ומתפיחים כ-שעתיים
7. מברישים בביצה את המאפה
8. אופים 25 דק' ב175 מעלות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *