מפרום מפורק משוגע!

 

מכירים את זה שאין לכם כוח עכשיו להתחיל להכין מפרום כהלכתו ?

אבל ממש ממש בא לכם להתפנק על מפרום מנחם עם קוסקוס וכל המסביב ?

אז מכינים מפרום מפורק!

מתכון- צוות האתר

המרכיבים-

ל 4 מנות –

חצי קילו בשר טחון

צרור פטרוזיליה

בהרט לבחירתכם

אגוז מוסקט

2 תפוחי אדמה בינוניים

2 גבעולי סלרי בלי העלים

2 בצלים לבנים

גזר בודד

פחית עגבניות חתוכות 400 גר'

3 כפות רסק עגבניות

2 כפיות פפריקה

פירורי לחם/קמח מצה לפסח

ביצה

ההכנה –

מכינים את הקציצות-

בקערה גדולה מערבבים ביצה, פטרוזיליה קצוצה, חצי כפית אגוז מוסקט וחצי כפית בהרט,

3 כפות גדושות פירורי לחם ובצל אחד מגורד(עם המיץ!)
על כל זה שמים חצי כפית פלפל שחור וכפית מלח.
מערבבים כמה שפחות, רק עד שהכל מעורבב כמו שצריך.

מכינים קציצות בגודל שמתאים לכם ומניחים בצד.

מחממים מחבת טובה שלא נדבקת עם מפלס שמן יפה(בערך חצי כוס שמן או אפילו כוס שלמה תלוי במחבת)

קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות.

מטגנים את תפוחי האדמה עד שמקבלים צבע יפה מכל צד ומוציאים החוצה.

מטגנים את הקציצות עד שמקבלות צבע יפה ומניחים בצד.

בונים את הרוטב –

בסיר עמוק או סוטאז' לבחירתכם מטגנים בצל שלם, גזר קצוץ וסלרי קצוץ עד שמקבלים מעט צבע(5-7 דק על אש בינונית)
ברגע שמקבלים צבע שמים כף פפריקה וקורט אגוז מוסקט, מערבבים ועל זה שופכים את העגבניות החתוכות מהקופסת שימורים,

מוסיפים כוס וחצי מים ואת רסק העגבניות ומערבבים הכל טוב.
נותנים לזה בישול עד שמתאחד, ולאט לאט מוסיפים את הקציצות ותפוחי האדמה שטוגנו קודם לכן.
אם חסרים נוזלים משלימים נוזלים עד למעל הקציצות ותפוחי האדמה,

מביאים לרתיחה ומורידים לאש הכי נמוכה לבעבוע קל למשך שעתיים.

בזמן הזה יכולים להכין מסייר וקוסקוס שיבואו בטוב עם המפרום המפורק שלנו.

תהנו!

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *