ריח של פסח באוויר – פשטידת בשר בטעם של פסטייה

Meri Sharabi
פשטידת בשר בטעמי פסטייה
מתכון באהבה
מאת – מרי שרעבי 
המרכיבים-
חצי קילו בשר טחון עם שומן כבש (רצוי אך לא חובה )
4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
רבע כוס שמן לטיגון
5 מצות
5 ביצים
כפית קינמון/בהרט
כף שטוחה סוכר חום/לבן
כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי טעם
ההכנה-
במחבת לטגן עם השמן את הבצל עד להזהבה מלאה
להוסיף את הבשר ולפורר אותו בעזרת המזלג ולהמשיך לטגן עד שהבשר מטוגן היטב.
 ואין נוזלים .
להוסיף פלפל שחור ומלח לערבב ולכבות את האש.
ולצנן טוב .
בקערה נפרדת לשבור את המצות לחתיכות גסות ולרסס עליהם
מים כדי שיהיו לחים(לא רטובים מאוד ).
לטרוף את הביצים ולהוסיף לקערת שברי המצות.
להוסיף את תערובת הבשר לקערת המצות ואז להוסיף את הקינמון הסוכר
ועוד חצי כפית פלפל שחור גרוס ומעט מלח
לערבב היטב עד לאיחוד כל המרכיבים.
ליצוק לתוך סיר שטוח או פיירקס עגול 24 קוטר,מעט משומן
ולהכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 35-40 דקות לערך
הכי טוב שתבדקו על ידי מגע ידיים שהפשטידה התייצבה(אך לא יבשה)
להגשה להפוך את הפשטידה לצלחת גדולה
ולחתוך לסלייסים
הטעם דומה לפסטיה
באהבה מרי שרעבי❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *