מתכון לפלוב זה סיר מטורף – מנת הדגל הבוכרית

 

פלוב אורז עם בשר

מאת חני קונאשוילי

המרכיבים

בשר אסאדו חתוך לקוביות

כקילו וחצי אפשר גם קוביות כבש.

3 בצלים גדולים חתוכים לטבעות.

3 גזרים גדולים חתוכים דק לרצועות.

2 וחצי כוסות אורז עגול שטוף היטב.

שום שלם חצוי לחצי.

לתבלינים:

מלח, פלפל שחור, מעט כמון או בהרט.

 

ההכנה

מתחילים עם הבשר.

שמים בסיר מרתיחים כדי שכל הקצף ייצא.

לשפוך ולשטוף היטב את הבשר.

לשים בסיר עם מים ובצל אחד שלם.

לבשל כשעה וחצי את הבשר עד שהוא מבושל.

לסנן. את הבצל לזרוק.

 

בסיר לטגן את טבעות הבצל היטב עד שזה יזהיב עם כפית סוכר.

הצבע צריך להיות זהוב.

לסדר מעל את קוביות הבשר.

לא לערבב.

לזרות מעט מלח על הבשר.

לסדר מעל הבשר את הגזר.

מעל הגזר את האורז השטוף.

לקחת קערה לשים 5 כוסות מים מהברז .

להשתמש באותה כוס של האורז.

לשים כפית וחצי מלח. כפית פלפל שחור. מעט כמון. או בהרט (ממש מעט בהרט יש לו טעם שתלטן).

לערבב להוסיף לאורז עם מצקת כל פעם קצת כדי שהאורז לא יתפזר.

להביא לרתיחה. כ2 דקות.

להנמיך לאש הכי נמוכה.

לעשות בעזרת כף הפוכה כ4 חורים כדי שיווצרו ארובות.

לשים מגבת ועליה המכסה של הסיר.

לכסות את הסיר.

לבשל כ 30 דקות.

כמובן תלוי בתנור שלכם.

שלא ישרף.

לבדוק מידי פעם.

לתת למנוחה.

להפוך על מגש שאפשר לחמם איתו בתנור.

בהצלחה חני❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *