זה מתכון מנצח של שנים
מאת אתי ראובני
פשטידת בצל,פטריות וגבינות
מטריפה שלא תפסיקו לאכול
המרכיבים –
לבצק:
200 גרם חמאה
1 ביצה
1 כף חומץ
125 גרם שמנת מתוקה
3 כוסות קמח
מעט מלח
מילוי –
2 חבילות פטריות טריות
3 בצלים קצוצים
2 שיני שום
2 ביצים
חצי גביע שמנת מתוקה
250 גר' בולגרית/ חמד / צפתית
לפיזור –
חצי כוס גבינה צהובה
ההכנה–
בצק –
לערבב במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים ללא שמנת מתוקה. כשנוצר פירורים להוסיף את השמנת ולערבב עד שהבצק נהיה אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר כחצי שעה.
מילוי:
2 חב' פטריות טריות- חתוך לפרוסות
3 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוץ
2 ביצים
125 גרם שמנת מתוקה
250 גרם גבינה בולגרית/ חמד
אופן הכנה:
מטגנים בצל עד שמשתזף ואח"כ להוסיף את הפטריות ושום לכמה דקות ולכבות את האש.
בקערה לערבב ביצים,שמנת וגבינה בולגרית ואח"כ להוסיף את הבצל עם הפטריות ושום.
לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפיה ולשים בתבנית של פאי גדולה ולדקור את הבצק עם מזלג ולאפות כ-10 דקות בתנור 180 מעלות.
להוציא את התבנית ולשפוך את המילוי ומעל לפזר גבינה צהובה מגורדת ולאפות בתנור עד שמשתזף.
שיהיה בתיאבון
חג שמח