פשטידת בצל פטריות וגבינות מתכון מנצח

Eti reuveni

 

זה מתכון מנצח של שנים

מאת אתי ראובני

 

פשטידת בצל,פטריות וגבינות
מטריפה שלא תפסיקו לאכול

המרכיבים

לבצק:
200 גרם חמאה
1 ביצה
1 כף חומץ
125 גרם שמנת מתוקה
3 כוסות קמח
מעט מלח

מילוי –

2 חבילות פטריות טריות

3 בצלים קצוצים

2 שיני שום

2 ביצים

חצי גביע שמנת מתוקה

250 גר' בולגרית/ חמד / צפתית

לפיזור –

חצי כוס גבינה צהובה

 

ההכנה

בצק –

לערבב במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים ללא שמנת מתוקה. כשנוצר פירורים להוסיף את השמנת ולערבב עד שהבצק נהיה אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר כחצי שעה.

מילוי:
2 חב' פטריות טריות- חתוך לפרוסות
3 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוץ
2 ביצים
125 גרם שמנת מתוקה
250 גרם גבינה בולגרית/ חמד
אופן הכנה:
מטגנים בצל עד שמשתזף ואח"כ להוסיף את הפטריות ושום לכמה דקות ולכבות את האש.
בקערה לערבב ביצים,שמנת וגבינה בולגרית ואח"כ להוסיף את הבצל עם הפטריות ושום.
לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפיה ולשים בתבנית של פאי גדולה ולדקור את הבצק עם מזלג ולאפות כ-10 דקות בתנור 180 מעלות.
להוציא את התבנית ולשפוך את המילוי ומעל לפזר גבינה צהובה מגורדת ולאפות בתנור עד שמשתזף.
שיהיה בתיאבון

חג שמח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *