בורקס טורקי להתעלף מהפריכות – הבויוס המקורי

מורן בנלולו
*בורקס טורקי- בויוס*
בורקס תורכי
מתכון של נועם זיגדון
הכינה מורן בנלולו
המרכיבים-
לבצק :
1 קג" קמח מנופה
1 כף חומץ
1 כף שמן
חצי כף מלח
3-1/2 כוסות מים (כוס חד פעמית קרה)
מילוי – גבינה
200 גר' צפתית
200 גר בולגרית
חבילה טוב טעם
ביצה
כוס גבינה צהובה לערבב יחד.
אפשר להוסיף תרד חלוט וסחוט
או מילוי
תפוחי אדמה מבושלים עם בצל מטוגן.
או כל מילוי אחר
ההכנה –
ללוש במיקסר 8 דקות
לבצק אחיד ורך אך לא דביק
לחלק ל- 10-14 כדורים
להניח שעה למנוחה במגש עם שמן
לפתוח כל כדור לעלה דק דק יחד עם שמן.
לשים בקצה מילוי .
לגלגל לרולדה ואז לשבלול
למרוח ביצה לפזר שומשום
לאפות ב-180° עד שמזהיב חצי שעה.
אפשר עם כל מילוי
תפוח אדמה , גבינות , תרד , בשר ….
בהצלחה נועם זיגדון 💞

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *