מבטיחה שאחרי שתכינו פעם אחת לא תקנו יותר
לחמניות או חלות /איילת ממן
המתכון מתאים גם לחלות
-רוצים חלה מתוקה יותר תוסיפו עוד רבע כוס סוכר .
המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים 20 גר'
רבע כוס סוכר
כף מלח
2 ורבע כוסות מים
חצי כוס שמן
ההכנה –
לנפות בקערת מיקסר קילו קמח, להוסיף 2 כפות שמרים יבשים לערבב עם כף היטב,
להוסיף רבע כוס סוכר וכף מלח, 1/2 כוס שמן, 2 1/4 כוסות מים .
להתחיל לערבל באיטיות אם יש צורך להוסיף כל פעם כף מים עד שאין קמח יבש,
ללוש בערך 7-10 דק עד שהבצק גמיש כמו פלסטלינה .
לכסות ולשים להתפחה למשך שעה בערך.
להוריד הנפח של הבצק
לחלק כדורים, כל לחמנייה זה בין 100-150 גר תלוי בגודל שרוצים, לפתוח למלבן עם מערוך,
לגלגל לרולדה , ואז לחמניית קשר זה הכי קל .
להתפיח על המגש של התנור על גבי ניר אפיה.
מכוסה בניילון רפוי כחצי שעה.
לערבב בצלוחית ביצה עם כף מים וכפית סילאן
למרוח מעל בעדינות ולשים תוספות שאוהבים,
לשים בתנור על 200 מעלות טורבו בערך 12-15 דק תלוי כל אחד והתנור שלה יכול להיות גם יותר ( עד שיש צבע יפה למעלה ולמטה)
בהצלחה איילת
3 תגובות
אליפות טעים טעים מאד
באיזה כוסות מדובר? כמה מ'ל של מים ?
אוניברסליות