קציצות בקר ברוטב אדום עם עגבניות

יוכי דהן

 

קציצות בשר ברוטב עגבניות

אוכל שילדים אוהבים

בטח גם המבוגרים

זה טעים במיוחד עם החלה של שבת

מאת – יוכי דהן

המרכיבים

קילו טחון בשר בקר אפשר הודו או עוף.

תפו״א ובצל מגורד במגרדת דקה מאוד

קצת פטרוזיליה קצוצה

פלפל

מלח

תבלין קציצות

רבע כפית אגוז מוסקט

פפריקה אדומה

לרוטב

2 כפות גדושות רסק

שום כתוש

4 עגבניה בשלות

מלח

פלפל שחור

מעט פפריקה

בזיליקום טרי כמה עלים

 

ההכנה

תערובת קציצות – לערבב הכל ולהניח בצד למספר דקות.

בסיר רחב לשים 2 כפות גדושות רסק עגבניות, 4 עגבניות רכות מגורדות בפומפייה גסה, שום,

להוסיף תבלינים .

3-4 עלי בזיליקום קצוצים, לשים קצת מים, לא הרבה- להרתיח,

להכין כדורים מתערטבת הקציצות ולהכניס לסיר הרותח, לאחר מספר דקות להוריד את האש לבינונית, ולבשל עד לצמצום הנוזלים, כשמידי פעם מפזרים עם כף את הרוטב מעל הקציצות.

40 דקות בערך.לבדוק שישארו נוזלים לא הרבה.

להגיש עם אורז לבן או איטריות דקות או ספגטי

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *