עוגה לשבת – פרג עם קוקוס ואגוזים – כמה שהיא טעימה

אילנה לוי
עוגת פרג, קוקוס ואגוזים עשירה
הטעם של העוגה הוא חלומי
נמסה בפה רכה ועסיסית
שתרצו לאכול בלי הפסקה
מאת – אילנה לוי
המרכיבים-
2 כוסות קמח
2 סוכר וניל
2 אבקת אפיה
כוס קוקוס
200 גר' פרג טחון
50  גר' שוקולד מריר מגורד
3/4 כוס אגוזים טחונים
5 ביצים
כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
וניל רום
תמצית שקדים
ההכנה –
להכין בקערת החומרים היבשים:
2 כוסות קמח ( לפי כוס מידה או כוס חד פעמית לשתיה חמה)
סוכר וניל,  אבקת אפיה,  כוס קוקוס, 200 גר' פרג טחון,
שוקולד מריר ו אגוזים טחונים
לערבב הכל היטב.
בקערת המיקסר להקציף 5 ביצים שלמות בטמפרטורת החדר ולהוסיף בהדרגה 1 כוס סוכר.
להקציף עד קבלת קצף תפוח ובהיר.
להנמיך למהירות איטית ולהוסיף בזרזיף דק בצידי הקערה ,
חצי כוס שמן, חצי כוס מיץ תפוזים, כפית תמצית וניל, כפית תמצית רום וכפית תמצית שקדים.
לאחד את התערובות באופן ידני,
כל פעם להוסיף מקערת היבשים שלוש כפות לקצף הביצים בצידי הקערה כדי שהקצף לא יפול
ולערבב בתנועות עטיפה בעדינות ולהמשיך עד ששתי התערובות מאוחדות.
לא לערבב יותר מידי.
להעביר לתבנית עגולה 26 משומנת ולאפות ב – 180 מעלות עד שקיסם יוצא נקי,
בערך 40 דקות.
בינתיים להכין רוטב שוקולד להרטבת העוגה:
בסיר קטן לבשל 1 ועוד רבע כוס מים, חצי כוס סוכר, 3 כפות שוקולית, 2 כפות קקאו,
2 כפות שמן וכפית תמצית וניל. לבשל עד הרתחה.
כשהעוגה יוצאת מהתנור לדקור בעזרת קיסם כמה חורים ואז לשפוך מעליה את רוטב השוקולד.
בהצלחה – אילנה לוי🌼

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *