הכנתי חיתוכיות פרג מעלפות
מאת – סיגלית עמגר
הכנתי ב- 2 תבניות אינגליש
המרכיבים-
לבצק –
200 גר' חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח
חצי כוס קמח שקדים
חצי כוס סוכר
מעט מלח
2 חלמונים
לפרג-
300 גר' פרג טחון
כוס חלב
כוס סוכר
50 גר' חמאה
קליפת לימון מגוררת
חצי כוס ביסקויט טחון פתי בר
ביצה
ההכנה –
הכנת מלית –
מבשלים בסיר את הפרג עם החלב ,חמאה והסוכר .
מורידים מהאש מקררים קצת
מוסיפים אחר כך את שאר החומרים.
מקררים טוב לפני ההכנה .
את הבצק מכינים במיקסר או במעבד .
מעבדים הכל יחד עד ליצירת בצק פירורי.
מסדרים בקרקעית התבניות מחצית מהבצק ומהדקים.
אופים 10 דקות 175 מעלות.
שופכים מעל את מלית הפרג
מפזרים פירורי בצק מעל וממשיכים באפייה עד שזהוב.
מוציאים ומקררים.
חותכים לפרוסות.