מתכון לפלפל ממולא אגדי

 

Adina Batash
פלפלים ממולאים בבשר ואורז ברוטב חמוץ מתוק💥
פלפל ממולא אגדי – אחרי שתכינו תראו כמה זה טעים
מאת – עדינה בטש
המרכיבים-
כ-10 פלפלים קטנים (לנקות את הפלפלים מהגבעול ולשטוף היטב את פנים הפלפל)
לתערובת:
חצי קילו בשר טחון
3/4 כוס אורז שטוף ומסונן
עלי סלרי קצוץ 2 -3 ענפים
1 כף שמן
חצי כוס מים
1 כף רסק עגבניות
1 כף מרק עוף/מלח
חצי כף מחוקה של פלפל שחור
לרוטב –
עלי סלרי
2-3 שיני שום
מעט פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
מעט נענע/פטרוזיליה
לימון סחוט כחצי כוס
מלח
2 כפות גדושות רסק עגבניות
3-4 כפות סוכר
3 כוסות מים פושרים
ההכנה –
את תערובת הבשר והאורז לערבב יחד כל מהמרכיבים- אפשר להוסיף בצל מטוגן.
למלא את הפלפל (עד 3/4 מהפלפל)
להניח בסיר רחב, מעט שמן, עלי סלרי קצוץ, שיני שום קצוץ, נענע קצוצה
ולאדות כרבע שעה על אש קטנה.
לסדר את הפלפלים בסיר.
לערבב את כל התבלינים עם הרסק והמים.
לשפוך את הרוטב על הפלפלים שיגיע עד חצי מגובה הפלפל
מביאים לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על אש קטנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *