פאי פטריות – פשטידה חלבית מתאימה לכל ארוחת בראנץ או שבועות או סתם להתפנק על שבת
תבנית 26 או 28
מאת – אילנה לוי
המרכיבים-
לבצק:
2.5 כוסות קמח
חצי כפית מלח
2 ביצים
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות.
מילוי –
בצל קצוץ גדול
פטריות סלסלה
מלח
פלפל שחור
3 ביצים
שמנת מתוקה
150 גר' גבינה צהובה
3 כפות שמנת חמוצה /גבינה לבנה
מלח פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט מגורד
רבע כפית פפריקה מתוקה
ההכנה –
המילוי:
במעט שמן זית לטגן בצל להוסיף פטריות טריות חתוכות לפרוסות,
להקפיץ כמה דקות. לתבל במעט מלח ופלפל שחור, להעביר למסננת להגרת הנוזלים ולקרר מעט.
בצק – במעבד מזון לעבד את החומרים לבצק. לשטח אותו בתבנית פאי עגולה. לדקור את הבצק במזלג ולהכניס למקרר לחצי שעה.
בקערה לערבב ; 3 ביצים, שמנת מתוקה , גבינה צהובה מגורדת, שמנת חמוצהמעט מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט מגורד ורבע כפית פפריקה מתוקה.
להוציא את התבנית מהמקרר,
לפזר את הפטריות, ומעל לשפוך את תערובת הביצים השמנות.
לאפות ב- 180 מעלות 50 דקות.
בהצלחה – אילנה לוי