הפשטידה הכי טעימה – באחריות

אילנה לוי

פאי פטריות – פשטידה חלבית מתאימה לכל ארוחת בראנץ או שבועות או סתם להתפנק על שבת

תבנית 26 או 28

 

מאת – אילנה לוי

המרכיבים-

לבצק:

2.5 כוסות קמח

חצי כפית מלח

2 ביצים

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות.

מילוי –

בצל קצוץ גדול

פטריות סלסלה

מלח

פלפל שחור

3 ביצים

שמנת מתוקה

150 גר' גבינה צהובה

3 כפות שמנת חמוצה /גבינה לבנה

מלח פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט מגורד

רבע כפית פפריקה מתוקה

ההכנה –

המילוי:

במעט שמן זית לטגן בצל להוסיף פטריות טריות  חתוכות לפרוסות,

להקפיץ כמה דקות. לתבל במעט מלח ופלפל שחור, להעביר למסננת להגרת הנוזלים ולקרר מעט.

בצק – במעבד מזון לעבד את החומרים לבצק. לשטח אותו בתבנית פאי עגולה. לדקור את הבצק במזלג ולהכניס למקרר לחצי שעה.

בקערה לערבב ; 3 ביצים,  שמנת מתוקה , גבינה צהובה מגורדת,  שמנת חמוצהמעט מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט מגורד ורבע כפית פפריקה מתוקה.

להוציא את התבנית מהמקרר,

לפזר את הפטריות, ומעל לשפוך את תערובת הביצים השמנות.

לאפות ב- 180 מעלות 50 דקות.

בהצלחה – אילנה לוי💛

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *